Menu

De trainingsdag voor alle vrijwilligers op 13 mei

donderdag 11 mei 2017
A.s. zaterdag is het alweer zover, de training voor alle vrijwilligers.
De dag waarop je je mede begeleiders ontmoet en je alvast in de vakantiestemming kan komen.
Wij hopen weer op een hele gezellige training.
Net als voorgaande jaren komen de groepen voor de workshops samen in een van de lokalen in de school om kennis met elkaar te maken en om een aantal dingen met elkaar door te nemen.

Klik hier voor de indeling van de lokalen, de bestemmingen staan op alfabetische volgorde, achter de bestemming staat de data van je vakantie, de Teamleider, en in welk lokaal je wordt verwacht zaterdagochtend.
Na de kennismaking met je groep staan er een aantal workshops op het programma.
Klik hier voor het overzicht van de workshops.
Het is belangrijk om te tijdens de kennismaking al te kijken naar welke workshop van toepassing zijn op de vakantiegasten die met jullie meegaan op vakantie.

De volgende workshops staan op het programma:
 
Medicatiebeheer: wordt dit jaar door twee van onze TOF Vrijwilligsters verzorgd, beide volgen de opleiding HBO-V. Beide hebben ervaring met het uitdelen van medicatie in zowel de praktijk als op een TOF Vakantie.

Seksualiteit: Hoe zit het nu eigenlijk met de seksuele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking? Is deze het zelfde als bij mensen zonder verstandelijke beperking? En waarom is het zo belangrijk duidelijk te zijn over wat wel en niet kan m.b.t. Aanraken/knuffelen.
Titia van der Kooij is orthopedagoog bij Talant en is gespecialiseerd op het gebied van Seksualiteit bij mensen met een verstandelijke beperking, een zeer boeiende workshop.

Sociaal emotionele ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking: Wat wordt er toch bedoelt met de info op het gegevensformulier wanneer er staat; emotionele ontwikkeling van een 2 jarige, wat houdt dit precies in en hoe ga je hiermee om? Mirjam Liefers gaat al jaren als vrijwilliger mee met TOF en werkt als orthopedagoog op een basisschool.

Begeleiden van slechtziende/blinde mensen: Tieneke Pieters van Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen komt uitleg geven over het begeleiden van slechtziende en blinde mensen. En ze laat je zelf ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn.

Omdat er ieder jaar veel nieuwe vrijwilligers meegaan hebben we ook weer workshops over: Autisme, Epilepsie, Diabetes en EHBO.