Menu

Seizoen TOF Vakanties swingend geopend!

donderdag 13 juli 2017
LEEUWARDEN – Stichting TOF vakanties gaat deze zomer het 55ste jaar in. Afgelopen vrijdag was er een swingende opening op het Zwaluwencomplex waar de stichting acht vrijdagen te gast is.
De opening werd dit keer niet gedaan door voorzitter Jan Adema vanwege zijn vakantie. Wel had hij laten weten dat Zwaluwen wederom de kantine beschikbaar stelt voor vakantiegasten en vrijwilligers van TOF Vakanties.

Adema: ,,Juist nu ik zelf geniet van een heerlijke vakantie sta je er bij stil wat dit betekent voor mensen met een verstandelijke beperking. Ga ik soms enkele weken per jaar, zij kunnen vaak maar genieten van één week per jaar. Ik vind het jammer dat ik de opening dit keer moet missen want de afgelopen twee jaar was dit heel bijzonder om te doen. Het eerst jaar mocht dit samen doen met Stoffel Bakker terwijl vorig jaar de charmante Yvonne Spoelstra dit samen met mij heeft gedaan. Ik heb begrepen dat er een waardig vervanger door TOF aangesteld is. Ik hoop dat de start beter is dan vorig jaar want toen kwam de regen met bakken uit de hemel”, aldus de vakantie vierende voorzitter.
Gelukkig was het vrijdag 7 juli prima weer en werd die dag voor een swingende opening gezorgd door een bijzondere vrijwilliger: Stef Verhagen, afkomstig uit Nijmegen, maar woonachtig in Heerenveen. Deze fanatieke N.E.C.-supporter, bekend van tv, heeft een hele grote passie: namelijk mee gaan als vrijwilliger met TOF Vakanties.
Stef: ,,Vorig jaar ben ik door uitval van vrijwilligers, in totaal vijf keer mee geweest. Wat een feest! Het is zo fantastisch om de gasten een fijne vakantie te bezorgen. Natuurlijk vraagt het best wel wat van je maar het geeft je zoveel terug, dat wil je niet weten! Mensen kunnen zoveel leren van de gasten.”
Door Stef zijn grote inzet werd hij in november 2016 gekozen als vrijwilliger van het jaar.
 Foto H&H.jpg

Stef: ,,Man, onvoorstelbaar! Ik krijg er nog kippenvel van als ik denk aan het moment waarop ik de TOF Award mocht ontvangen.”
En dat was nog niet genoeg. Stef dook namelijk de studio in en zette zijn TOF-lied op cd. Afgelopen vrijdag was het dan zo ver en opende Stef het zomerseizoen door samen met vakantiegasten en vrijwilligers het TOF-lied ten gehore te brengen. Nu was het zijn beurt om iets terug te doen en bood hij het eerste exemplaar van zijn cd aan Jan Meindert Bron, coördinator namens TOF.  Ook heeft Stef voor alle vakanties cd’s laten branden zodat iedere vrijdag bij vertrek het TOF-lied door de speaker zal knallen.

Ook mee als vrijwilliger van deze Toffe club?
Wie interesse heeft om mee te gaan met TOF Vakanties kan meer informatie vinden op  www.tof.nl