Menu

Eerste trainingen nieuwe vrijwilligers zitten er weer op!

woensdag 11 april 2018
Wat zijn we blij dat er ieder jaar weer nieuwe vrijwilligers zich aanmelden om mee te gaan met een van onze vakanties!
Om goed voorbereid mee te gaan op een vakantie organiseren wij trainingen voor de nieuwe vrijwilligers. Dit jaar hadden we maar liefst twee trainingen waar 45 nieuwe vrijwilligers aan deel namen.
We vinden het belangrijk dat de trainingen zo goed mogelijk aansluiten bij de vakanties, daarom hebben we dit jaar het programma vernieuwd.
Twee leden van LFB Wolvega, een belangen organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking kwamen langs om te vertellen hoe het voor hen is om te leven met een verstandelijke beperking en hoe de begeleiding hier bij kan helpen. Speciaal voor onze trainingen is er filmmateriaal opgenomen waarin situaties werden geschetst uit het leven van mensen met een verstandelijke beperking waarbij hulp van begeleiders nodig is. Aan onze nieuwe vrijwilligers de taak om aan de hand van deze beelden te oefenen.
Daarnaast werd er ingezoomd op de beperking, wat dit te betekenen heeft en hoe bepaald gedrag van mensen met een beperking te verklaren is aan de hand van de beperking.
De training werd zoals voorgaande jaren afgesloten met een toneelstuk waarin er een grote rol weg gelegd is voor onze ervaren vrijwilligers. In dit toneelstuk komen bekende scenes naar voren van situaties die ooit tijdens een vakantie voorgevallen zijn.  Brand, koken, alcohol gebruik, hoe gaan we hier mee om?
Aan de hand van de scenes in het toneelstuk worden een aantal stellingen behandeld waarbij we de nieuwe vrijwilligers vragen om mee te denken en te praten. Vol enthousiasme werden de sketches ontvangen, er mag gelachen worden, en met dat gevoel hopen wij onze  nieuwe vrijwilligers naar huis te sturen, want op vakantie gaan met TOF geeft veel voldoening en plezier.
 IMG-20180411-WA0002.jpg
 IMG-20180411-WA0005.jpg

 IMG-20180411-WA0007.jpg