Menu

Training alle vrijwilligers 2 juni

woensdag 30 mei 2018
De training voor alle vrijwilligers staat zaterdag 2 juni weer op het programma. Wij hebben er zin in en hopen op een hele leuke, leerzame en TOFfe training!

Tijdens deze trainingsdag ontmoet je  het vrijwilligersteam, worden er afspraken gemaakt en je krijgt informatie over de gasten die met jou meegaan op vakantie. Na de opening om 09.00 uur verzamelt jouw vrijwilligersgroep zich in een van de lokalen in de school, klik op de link om te kijken waar jouw groep samen komt.

Klik hier voor de indeling van de lokalen, de bestemmingen staan op alfabetische volgorde, achter de bestemming staat de data van je vakantie en in welk lokaal je wordt verwacht zaterdagochtend.


Na de kennismaking met je groep staan er een aantal leuke workshops op het programma, nieuw dit jaar:

Gedragsproblemen, hoe ben ik duidelijk? Het staat vaak op de gegevensformulieren, deze gast heeft duidelijkheid nodig. Maar wat is dat nou eigenlijk, duidelijkheid? En hoe bied ik de vakantiegasten duidelijkheid? En bovenal, waarom hebben mensen met een verstandelijke beperking duidelijkheid nodig? Aan de hand van een aantal casussen die voor zijn gevallen op vakanties wordt besproken hoe je duidelijk kan zijn, denk daarbij aan de vakantiegast die boos is, of claimend verdrag vertoont. Hoe ga je hier mee om? Deze workshop wordt gegeven door Mirjam Liefers, zij is orthopedagoog van beroep en gaat alle vele jaren met TOF mee als vrijwilliger.

Diabetes/insuline toedienen: Gaat er een vakantiegast met je mee die geprikt moet worden tijdens de vakantie? Dan kan een van je vrijwilligers van je Team de workshop insuline prikken via de pen bijwonen. Tijdens de workshop leer je hoe je moet prikken, waar je op moet letten en welke theorie er bij komt kijken. Graag melden of je een vakantiegast mee hebt die geprikt moet worden en welke vrijwilliger de workshop gaat volgen!!! Er kunnen namelijk niet meer dan 8 deelnemers per keer de workshop bijwonen. Alleen als je de workshop bij hebt gewoond mag je tijdens de vakantie prikken.

Tilliften/tiltechnieken: Foppe Hooghiemstra van Arjo tilliften en zijn collega geven een workshop over het gebruik van tilliften, en ze zullen een aantal veel gebruikte til-technieken uitleggen. Vrijwilligers mogen oefenen!

Mobiele fotografie: freelance fotograaf Jeroen Schaapshok geeft een workshop over hoe je mooie foto's maakt met je mobiele telefoon, welke positie kies je, en hoe kun je scherpstellen met je mobiel? Daarnaast zal Jeroen ook aandacht schenken aan hoe je foto's kan maken waarop je goed de sfeer kan zien, maar zonder dat mensen 'echt' herkenbaar op de foto komen. Gezien de privacy wet en ons sociale media protocol is dit niet een verkeerde techniek om onder de knie te hebben. Jeroen neemt de workshop deelnemers mee naar buiten, zodat ze meteen kunnen oefenen.

Creatief met huis, tuin en keukenmateriaal: Je kent het wel, het regent en je geplande buitenactiviteit kan niet doorgaan, wat doe je dan? Juist, creatief met huis, tuin en keukenmateriaal, want dit is altijd in huis. Onze TOFfe peren Jante van der Veen en Ingrid van Vliet, laten jullie zien hoe je met simpele alledaagse materialen iets moois kan maken. Helemaal leuk, omdat we in het kader van Culturele Hoofdstad 2018 een dichtbundel willen maken, met daarin leuke tekeningen, tekstjes of foto's van onze gasten over TOF Vakanties, met als onderwerp: TOF is.............................

Weerbaarheid: “Weerbaarheid, ik in de relatie met de ander in stressvolle situaties”
Deze workshop wordt gegeven door Renny Visser, trainer weerbaarheid binnen de organisaties Talant.

Busje rijden: Het is goed om af te spreken wie in jullie team op het busje gaat rijden. Wanneer iemand van te voren les wil rijden en dit noodzakelijk is voor de vakantie, bieden wij hier op zaterdagochtend 23 juni een mogelijkheid voor. Dit zal plaatsvinden op het TOF Kantoor te Grou. Op zaterdag 2 juni wordt alleen les gereden door de vrijwilligers die van buiten Friesland komen en dit is enkel op uitnodiging. Wij  bieden aan maximaal vier andere vrijwilligers de mogelijkheid om les te rijden op 2 juni om 14.30 uur wanneer deze absoluut verhinderd zijn om dit 23 juni te doen.


Klik hier voor de lokaalindeling van de workshops.