Menu

Zomervakanties van juli en augustus gaan niet door

dinsdag 28 april 2020
Het vooruitzicht is dat de 1,5 meter-samenleving in de komende tijd nog langer van kracht zal blijven. TOF Vakanties vindt het daarom niet verantwoord om de vakanties die gepland stonden voor, juli en augustus 2020 door te laten gaan.

DEZE ZOMER NIET MET TOF OP VAKANTIE
Wij kunnen deze zomer niet op vakantie met onze vakantiegasten en vrijwilligers. Het afstand houden van elkaar past niet bij TOF vakanties. Zeker niet als wij elkaar moeten helpen en vakantieplezier willen beleven. Met elkaar in busjes naar de bestemming rijden is niet mogelijk en we kunnen geen risico's nemen met de gezondheid van iedereen.

WAAROM KAN HET NIET:
De accommodaties die wij gehuurd hebben, lenen zich niet voor het hanteren van 1,5 meter afstand. 
Het vervoer van negen personen in een minibusjes is niet mogelijke. 
Zorgdragen voor een zeer zorgvuldige hygiënische aanpak in de accommodaties is in theorie mogelijk maar lijkt ons in de praktijk erg lastig. 
Het begeleiden en verzorgen van vakantiegasten tijdens de vakanties met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen vraagt een uiterste inspanning van de vrijwilligers en is te complex. 
De werving van het nog resterende aantal nieuwe vrijwilligers is in de komende twee maanden niet haalbaar. 
Daar komt bij dat een gedegen training en voorbereiding door vrijwilligers door de huidige beperkende maatregelen te veel onder druk komt te staan, zodat de kwaliteit van de te verlenen begeleiding en zorg niet te garanderen is. 
Wij kunnen gezondheidsrisico's voor de vakantiegasten en vrijwilligers niet uitsluiten. 
VAKANTIEPLEZIER
Op de vakantieaccommodaties zijn vele faciliteiten zoals zwembaden niet in gebruik. De vakantieomgeving heeft veel minder vertier en uitgaansmogelijkheden te bieden dan voorheen. Lekker zwemmen, met elkaar uit eten en een pretpark bezoeken behoort niet of slechts beperkt tot de mogelijkheden. Het vakantieplezier verliest daarmee al haar charme.

Wij begrijpen dat het voor iedereen een enorme teleurstelling is, dat de TOF Vakanties deze zomer niet doorgaan. Wij vinden het bijzonder jammer dat wij dit besluit hebben moeten nemen, maar wij hopen vooral dat iedereen gezond blijft.