Menu
 • Waar moet je aan denken als je op vakantie gaat!

  Kopie van paspoort of een ID-kaart in Nederland
  Je kunt in Nederland een kopie van een geldig identiteitsbewijs meenemen.

  Paspoort of een ID-kaart is verplicht om mee te nemen in het buitenland
  Je moet in het buitenland een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen aan politie of andere toezichthouders. 

  Ziektekostenverzekering
  Je moet een polisnummer van je ziektekostenverzekering bij je hebben.

  De opstapplaatsen
  Hou het opstapformulier bij de hand bij de opstapplaats
  Zoek op de opstapplaats de bus met je vakantiebestemming. Geef aan de leiding van je vakantie je naam door en overhandig de opstapkaart. De medicijnen afgeven aan de leiding en hier kun je nog belangrijke informatie doorgeven. Zorg ervoor dat de bagage in de juiste bus komt.

  Bemande opstapplaatsen
  De vakantiegasten reizen vanaf de opstapplaatsen naar de vakantiebestemming. Er zijn twee bemande opstapplaatsen: Leeuwarden en Heerenveen. Hier zijn medewerkers van TOF Vakanties aanwezig.

  Onbemande opstapplaatsen
  Van deze opstapplaatsen kan alleen gebruik gemaakt worden als deze op de heen en terug route van de vakantieweek ligt. Het is dus niet bij alle reizen mogelijk om gebruik te maken van deze opstapplaatsen. Deze onbemande opstapplaatsen zijn dus onder voorbehoud: Zwolle, Apeldoorn. Hier zijn geen medewerkers van TOF Vakanties aanwezig, wij houden hier telefonisch contact met u over.

  Zakgeld advies
  voor de vakanties adviseren wij € 35, – zakgeld. Voor de buitenlands vakanties adviseren wij € 50, – zakgeld. Het gaat hier om een advies, u bent natuurlijk vrij om hiervan af te wijken.

  Gebruik mobiele telefoons
  Wij willen graag zowel de vakantiegasten als thuisblijvers verzoeken beperkt gebruik te maken van de mobiele telefoon tijdens de vakantie. Laat overmatig telefoongedrag niet storend zijn voor de andere vakantiegasten.

  Foto's
  Tijdens de vakantie worden er foto's en/of video-opnames gemaakt die gebruikt kunnen worden voor TOF publicaties. Mocht u hier bezwaar tegen hebben, dan kunt u dit schriftelijk vooraf aan de vakantie kenbaar maken aan TOF Vakantie.

  Fotowedstrijd
  Iedereen die voor 7 september zijn of haar leukste foto mailt naar info@tof.nl doet mee aan de fotowedstrijd. Voor de winnaar is er een leuke prijs beschikbaar.

  Klachten
  Klachten kunnen eerst telefonisch gemeld worden. Alleen klachten, die schriftelijk binnen drie weken na de einddatum, van de reis / dagtocht zijn ingediend, worden in behandeling genomen. Binnen drie maanden krijgt u bericht. TOF Vakanties streeft er naar om voor iedereen een bevredigende oplossing te vinden. TOF Vakanties kan echter niet aansprakelijk gesteld worden voor vakanties die voor vakantiegasten als onvoldoende zijn ervaren.

  Verloren voorwerpen
  Gevonden voorwerpen worden na afloop van de vakantie nog drie maanden door TOF Vakanties bewaard. Na het verstrijken van deze periode is TOF Vakanties gerechtigd deze voorwerpen over te dragen aan een liefdadigheidsinstelling. TOF Vakanties kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor zoekgeraakte kleding. U doet er goed aan geen kostbaarheden mee te nemen.

  Bij vermissing of diefstal
  In geval van vermissing of diefstal zal de vrijwilliger op de vakantiebestemming de vakantiegast begeleiden bij het doen van aangifte bij de politie. Met het proces-verbaal en een aangeleverde aankoopbon, zal TOF een beroep doen op haar bagageverzekering. Bij uitkering van een vergoeding, is de dagwaarde bepalend voor het terug te ontvangen bedrag.

  Voortijdig naar huis
  In geval een vakantiegast genoodzaakt is voortijdig naar huis te gaan, dit wegens ziekte of onaangepast gedrag, dan moeten ouders of woonvorm zorg dragen voor het transport naar huis. Indien TOF hiervoor moet zorgen, dan zijn de kosten voor begeleidingen vervoer voor rekening van de vakantiegast.

  Handbagage
  Voor onderweg: lunchpakket voor heenreis, medicijnen, kopie of paspoort/ ID-kaart en waardevolle spullen.

  Medicijnen
  Als de vakantiegast medicijnen gebruikt en niet in eigen beheer kan hebben dient u die aan de leiding te overhandigen. Wilt u de medicijndoos voorzien van een duidelijke naam en medicatie tijden.
  Voor u op vakantie gaat kunt u bij uw apotheker een geneesmiddelenpaspoort aanvragen. Dit is erg handig voor u en de vakantiebegeleiders. Zij zijn dan altijd in het bezit van de juiste namen en samenstelling van de medicijnen.

  Dieet
  Als de vakantiegast zich aan een dieet moet houden, graag de dieetlijst aan de leiding overhandigen.


 • Nieuws

  Brochure 2022

  woensdag 6 oktober 2021
  De brochure van 2022 wordt verstuurd via Stichting Tendens Vakanties.Deze kan aangevraagd...
  Lees meer...

  Jouw vertrouwde TOF vakantie vind je vanaf nu bij Tendens Vakanties!

  vrijdag 22 januari 2021
  TOF vakanties organiseert vanaf 2021 geen begeleide vakanties meer.Waar TOF staat...
  Lees meer...

  Tegearre Op Fakânsje (TOF) - Samen vakantie maken (Tendens Vakanties) 

  dinsdag 1 december 2020
  Twee slogans, die elk voor hetzelfde doel staan: namelijk, mensen met een beperking een...
  Lees meer...
  Twitter